Bespaar geld op de kosten van rijlessen

Rijlessen zijn duur, maar er zijn een aantal manieren waarop je kunt proberen geld te besparen met rijlessen. Voorkom in ieder geval te allen tijde dat je op de zwarte lijst CBR komt te staan. Lees hier direct meer over op de goed nieuws website.

Boek meerdere lessen tegelijk

Boek voor 5 lessen of meer om de kwantumkorting te krijgen, oftewel een blok boeking. De meeste rijscholen bieden deze service, zodat je rijlessen van tevoren kunt boeken en korting kunt krijgen. Je kunt nog steeds de tijd en datum kiezen, maar alles hangt af van jouw beschikbaarheid en die van je rijinstructeur.

Het nadeel van blokboeken is dat als je om een of andere reden niet tevreden bent met je instructeur, je aan hem/haar vast zit totdat je alle uren hebt gemaakt. De oplossing is om de eerste les te nemen en als je tevreden bent met de instructeur hem/haar te betalen voor de blokboeking en korting te krijgen, je instructeur zal dat graag doen.

Lees jezelf in over de verkeersregels

Lees de verkeersregels grondig door om de regels en uitleg te begrijpen, waarvan de examinatoren vooral willen zien dat je ze begrijpt. De verkeersregels en de uitleg zijn heel gemakkelijk te begrijpen, bewaar het boek niet op de plank, maar lees het grondig. U kunt er een kopen bij uw plaatselijke boekhandel, het kost maar een paar pond, maar dit boek is een noodzakelijk hulpmiddel voor iedereen die rijdt of leert rijden.

De meeste leerlingen hebben de misvatting dat, omdat het de regels zijn, ze geschreven zijn in juridische taal, ze geschreven zijn in eenvoudig Engels en gemakkelijk te begrijpen. Zelfs als je problemen hebt om ze te begrijpen, vraag dan je rijinstructeur om ze uit te leggen. Zolang je de verkeersregels grondig leest en er kennis van opdoet, kun je ze tijdens je rijlessen in praktijk brengen. Op die manier heb je meer kans om je rijexamen vlot af te leggen en bespaar je bovendien geld met rijlessen.

Log hetgeen je hebt geleerd

Schrijf na elke les in detail op:

  • Wat heb je geleerd?
  • Wat waren je fouten?
  • Wat heb je verbeterd?
  • En wat heb je tijdens de les geoefend?

Het is ook belangrijk om dit voor de rijles te herzien, zodat je beter voorbereid bent op je les.

Makkelijk gezegd dan gedaan voor de meeste leerlingen. Als je elke week één les neemt, is het heel gemakkelijk om te vergeten wat je in de vorige les hebt geleerd. Wees niet lui om het op te schrijven, zodra je klaar bent met je les; schrijf het in detail op over je les. Je doel moet zijn om je fouten op te schrijven, en wat je hebt verbeterd en wat je nieuw hebt geleerd in de les. Je rijinstructeur zal je graag helpen met de samenvatting voor en na de les.