Eiwitshake smaken

Eiwitten behoren tot de essentiële behoeften van het lichaam. Ze worden in feite de bouwstenen van ons lichaam genoemd en daarom is het essentieel om eiwitten in de voeding op te nemen. Eiwitrijke voedingsmiddelen zoals vis, vlees, gevogelte en zuivelproducten moeten deel uitmaken van het dagelijkse dieet. Voor de shakes kun je eens kijken op https://jdbrand.eu/products/bodyit®-elektrische-shakebeker-met-supplementen-doosje-700ml-lekvrije-proteine-shaker-usb-oplaadbare-shakebekers-met-accu-zwart, waar je een handige shake kunt aanschaffen, evenals een elektrische aansteker.

Eiwitshakes zijn dus de meest favoriete van allemaal voor een dagelijkse dosis eiwitten. Deze shakes kunnen thuis worden gemaakt met behulp van eenvoudige recepten. Hier zijn enkele van de smaken die kunnen worden toegevoegd aan uw zelfgemaakte eiwitshakes:

  • Bananenshake: banaan is het meest gebruikte ingrediënt in elke milkshake. Door banaan toe te voegen aan een wei-eiwitshake wordt niet alleen de smaak, maar ook het energiequotiënt van de shake verhoogd. Een eiwitshake met banaan voor de training is dus een uitstekende energiebron.
  • Koffieshake: koffie kan aan shakes worden toegevoegd, niet alleen voor de smaak, maar ook om de ochtend wakker te maken. In de eiwitshake kan instant koffie, cafeïnevrije koffie of een combinatie van beide worden gebruikt.
  • Chocoladeshake: chocolade, in welke vorm dan ook, is de favoriet van bijna iedereen. Daarom hebben de meeste eiwitsupplementen poeders met chocoladesmaak beschikbaar. Men kan extra chocolade toevoegen om het ‘chocoladegehalte’ te verhogen. Zo kan het de vorm aannemen van stukjes pure chocolade, chocoladesiroop of chocolade-ijs, zij het suikervrij en vetvrij.
  • Fruitshakes: fruit zou idealiter deel moeten uitmaken van het dagelijkse dieet. Het is echter niet altijd mogelijk om fruit te eten. Daarom is het beter om wat vers fruit in de eiwitshake te doen. De koolhydraten in fruit geven het lichaam brandstof, vooral tijdens het sporten. Naast vers fruit kan men ook bevroren fruit, fruitconcentraat of zelfs vruchtensap in de shake doen.

Naast de bovengenoemde smaken van eiwitshakes kunnen ook haver en noten aan de shakes worden toegevoegd om ze niet alleen smaak te geven, maar ook koolhydraten en eiwitten binnen te krijgen.