Helpen online recensies bij het winnen van lokale bedrijven en zoekmachine rankings?

Lokale marketing is belangrijk voor elk klein bedrijf dat wil groeien. Lokale online marketing heeft de standaard gezet in marketing voor kleine bedrijven met een kosteneffectieve methode die gerichte klanten oplevert. Een goede reviewtool is essentieel voor kleine bedrijven om het op te nemen tegen de marktleiders.

Veel bedrijven richten zich op zoekmachine optimalisatie (SEO) om lokaal gevonden te worden op de top van Google en andere zoekmachines. Lokaal gevonden worden helpt veel bedrijven bloeien, maar het ontvangen van hoge zoekmachine rankings is afhankelijk van vele andere factoren.

De kracht van reviews

Mond-tot-mondreclame is altijd een van de krachtigste onderdelen van marketing geweest. Het komt in vele vormen voor en heeft onlangs een plaats ingenomen in online beoordelingen.

Potentiële klanten gebruiken lokale bedrijfsbeoordelingen om erachter te komen wat anderen online over een bedrijf zeggen. Online recensies hebben niet alleen een krachtige impact op lokale bedrijven, ze kunnen een bedrijf ook helpen om hoger in de zoekmachines te komen.

Omdat zoekmachines hun algoritme blijven veranderen, vooral op lokaal niveau, kunnen online gemaakte lokale bedrijfsbeoordelingen een grotere impact hebben op SEO.

Voordelen van online recensies:

  • Lokale zoekmachine rankings
  • Meer citaten
  • Meer klanten

Wat moet je doen om gebruik te maken van de voordelen van online recensies?

Sta op zoveel mogelijk lokale websites met bedrijfsbeoordelingen. Als uw bedrijf nog niet op lokale websites met bedrijfsbeoordelingen staat, dan heeft u meer werk te doen dan anderen. U moet ze maken of laten maken door een lokaal online marketing bedrijf als u dat nog niet hebt gedaan. Als je de term ‘ervaringen kalknagelbehandelen’ in Google zoekt vind je een mooi voorbeeld van hoe een klein bedrijf zich heeft weten te vestigen door het gebruik van online reviews.

Websites zoals Google+ Local, Yelp, Bing Local en Yahoo Local zouden allemaal lokale bedrijfsvermeldingen voor uw bedrijf moeten hebben. Er zijn nog veel meer websites, maar dit zijn enkele van de meest prominente voor elke branche. U moet niet alleen een vermelding op deze websites hebben, maar deze moet ook geoptimaliseerd zijn om deelname van bezoekers aan te moedigen.