PVC vloeren zijn  een mooie en populaire vloer die eruit kan zien als houten parket en daarom wordt verwelkomd door de gebruikers.

Natuurlijk heeft naast het houten uiterlijk (dat een verscheidenheid aan kleuren en design heeft) de snelle en eenvoudige plaatsing van laminaatparket samen met de lage prijs van de vloer gezorgd voor meer aandacht voor de vloer.

Verkeerd schoonmaken van de PVC vloer

Het drogen en afvegen van het oppervlak van PVC vloeren en de laminaatvloer vereist een reiniging van de omgeving waarin het parket is gelegd. Want vervuiling is de vijand van het laminaat en zorgt ervoor dat het niet meer glanst. Dit geldt ook voor hand- of stofzuigers die geen ruwe borstels hebben en geen krassen maken op het oppervlak van de vloer.

  1. Beschadiging van de PVC vloer is een van de dingen die serieus voorkomen moet worden. Dit betekent dat u na de aankoop van een laminaatparket en de plaatsing ervan op de gewenste plaats, stappen moet ondernemen om de duurzaamheid van de laminaatvloer te behouden en te proberen om eventuele schade aan de laminaatvloer te voorkomen. Op die manier kunt u de geïnstalleerde PVC vloer langdurig onderhouden en gebruiken.

Niet op vocht en water letten

Hoewel parketvloeren tegenwoordig in hoge kwaliteit en duurzaamheid worden geproduceerd en een relatief hoge weerstand tegen vocht hebben, is het beter om ze af te vegen en te reinigen als er water en vloeistoffen op parketvloeren en houten vloeren worden gegoten. Want hoe langer het water en vocht in de buitenste laag van het parket en het laminaat blijft, des te meer kan het na verloop van tijd de vloer beschadigen en zijn kwaliteit en duurzaamheid verliezen.

Laminaat reinigen met water

Het reinigen van de laminaatvloer is zeer eenvoudig. Het laminaatparket is eenvoudig te reinigen met wat water en een vochtige doek. Maar het verkeerde werk is om er direct water op te gieten of het vocht op het laminaat te laten blijven liggen. In dit geval is het zeer waarschijnlijk dat er water door de naden van de laminaatvloer dringt. Het binnendringen van water onder de laminaatvloer is een ernstige beschadiging van de vloer en veroorzaakt een zwelling van het parket. Een fout die niet snel wordt goedgemaakt.

Plaats geen zware voorwerpen op de laminaatvloer

Let er bij het leggen of na het leggen van laminaatvloeren op dat u niet te veel druk uitoefent op het vloeroppervlak bij het plaatsen van voorwerpen zoals een wasmachine en een bank, die u onder elk van de onderstellen kunt plaatsen. Deze pads zijn voornamelijk gemaakt van kunststof of PVC, ze zijn zeer goedkoop en voorkomen krassen en beschadiging van de laminaatvloer.
Probeer ook geen zware voorwerpen zoals zware banken, grote eettafels, zware potten en dergelijke op de vloer te trekken.

 

De verkeerde reiniger gebruiken

Een verkeerde keuze van een reiniger of het voortijdig of onjuist gebruiken van een reiniger kan de vloerbedekking van uw huis beschadigen. Veel laminaatvloeren en verontreinigingen worden met slechts een kleine hoeveelheid water gereinigd, maar soms hebben we chemische reinigingsmiddelen nodig om sommige verontreinigingen te reinigen. In dit geval moet de hoeveelheid gebruik en het juiste gebruik in overeenstemming zijn met de gebruiksmethode die op de reiniger staat geschreven. Houd er altijd rekening mee dat de beschermlaag van laminaatvloeren een zeer dunne laag is.

Schrobben van de kras

Andere zaken die het oppervlak van het parketlaminaat en de buitenste laag beschadigen en de kwaliteit ervan verminderen, zijn krassen die u moet proberen te verhelpen zonder het parket en de laminaatdelen te beschadigen.
Als er krassen op de vloer zitten, kunt u deze voorzichtig afvegen met een parketreiniger. Als de kras op het oppervlak van een laminaatvloertegel valt, kunt u die tegel vervangen als deze op den duur niet meer te repareren is.