Waarom is het slim om alle kleine lettertjes te lezen bij het gebruiken van een creditcard? Lees het hier direct door!

Zorg ervoor dat u de kleine lettertjes van elke creditcard die u gebruikt zorgvuldig leest. Sommige creditcards vergelijken bieden uitgestelde renteaanbiedingen aan, wat betekent dat als u uw saldo niet volledig betaalt voor het einde van de aanbieding, u aan de haak kunt zitten voor alle rente die tijdens de promotieperiode is opgebouwd. Andere kaarten brengen mogelijk alleen rente in rekening over het resterende saldo, maar dit kan nog steeds snel oplopen.

Strategisch gebruik van creditcards

Hoewel een creditcard bij strategisch gebruik tal van voordelen kan bieden, kan het ook leiden tot hoge rentelasten, toenemende schulden en een negatieve impact op uw krediet als u niet voorzichtig bent met de manier waarop u het gebruikt. Hier zijn een paar best practices om u te helpen uw budget en financiële gezondheid op peil te houden.

  1. Doe uw betalingen op tijd. Uw betalingsgeschiedenis is een van de belangrijkste factoren die uw krediet beïnvloeden. Als u uw maandelijkse betalingen te laat doet, kan dit een negatieve invloed hebben op uw kredietscores en zal u waarschijnlijk een laattijdige betaling in rekening worden gebracht.
  2. Betaal uw creditcardrekening elke maand volledig en op tijd. Als u uw saldo volledig en op tijd betaalt, kunt u hoge rentekosten vermijden. Als u niet het volledige saldo op uw rekening kunt betalen, betaal dan zoveel mogelijk en zorg ervoor dat u ten minste het minimumbedrag op tijd betaalt.
  3. Koop alleen wat u zich kunt veroorloven om met contant geld te betalen. Dit kan u helpen om overbesteding te voorkomen en u te helpen om u elke maand aan uw budget te houden.

Blijf ruim onder uw kredietlimiet

Uw kredietbezettingsgraad – de verhouding tussen het totale saldo dat u verschuldigd bent en uw totale kredietlimieten op al uw creditcards – is een van de criteria die worden gebruikt om uw kredietscores te berekenen. Meestal heeft een lage ratio een gunstige invloed op de kredietscores, terwijl een hoge ratio een negatieve invloed heeft. Streef ernaar om uw kredietbezettingsgraad onder de 30% te houden.