BitMEX ziet de grootste korte squeeze in 8 maanden na Bitcoin Surge

BitMEX ziet de grootste korte squeeze in 8 maanden na Bitcoin Surge

De laatste zet van Bitcoin boven de $ 10.000 lijkt een aanzienlijke hoeveelheid verkoopdruk in de markt te hebben tenietgedaan.

Bitmex exchange

“Psychologisch zijn zowel de $ 10.000 als de trendlijn op de lange termijn op de daily chart, die we verschillende keren niet hadden doorbroken, nu ondersteuningsniveaus geworden”, zegt Chris Thomas, hoofd digitale activa bij Swissquote Bank. “Er is een beetje weerstand rond $ 10.500, dan zijn onze volgende doelen 12.300 en 13.000.” Bitmex helpt een handje bij.

Bitcoin kopen Plus500

Maar Ahmad van Eterna Capital weet niet zeker of de prijzen hun winst boven de $ 10.000 zullen houden, hoewel hij op de lange termijn optimistisch is over de cryptocurrency. “Dit is de eerste keer sinds de halvering en we verwachten dat dit de dynamiek op de langere termijn zal veranderen, maar het is moeilijk te zeggen of dit het moment is waarop we nooit meer prijzen onder de $ 10.000 zien”, zei hij. Samen met Plus500.

Een koopliquidatie is de gedwongen sluiting van een shortpositie – een weddenschap dat de prijs van de onderliggende waarde zal dalen – wanneer de spotprijs boven een vooraf bepaalde drempel komt en ertoe leidt dat de liquidatie-engine de shortposities blokkeert of sluit.

Posities worden gedekt door de aankoop van bitcoin door de open markt. Een stapel koopliquidaties – zoals die op maandagavond – kan daarom een ​​stijgende vraag naar bitcoin en een prijsstijging veroorzaken. Dit wordt soms een korte squeeze genoemd.

In totaal werden meer dan $ 430 miljoen aan bitcoin-shorts gesloten op BitMEX, evenals op andere platforms, waaronder Huobi Global, Binance, OKEx en FTX

Als we naar de gegevens van BitMEX kijken, kunnen we zien dat het merendeel van de liquidaties bij aankopen – $ 120 miljoen op een totaal van $ 133 miljoen – plaatsvond in het laatste uur van de dag, net nadat bitcoin de grens van $ 10.000 overschreed